Ара Маликян ще свири във Варна

Dea/ октомври 29, 2018/ Разни/ 0 comments

Ексцентричният цигулар Ара Маликян идва в България, за да закрие „Варненско лято“

Грандиозният, дългоочакван от феновете му концерт ще бъде на 2 ноември в Двореца на културата и спорта – Варна.

Ара Маликян и неговият провокативен стил на сцената са едно от вълнуващите преживявания за варненската публика през есента.

Музикантът свири от ранна възраст. Ливанецът от арменски произход и с испански паспорт е любим на меломани от цял свят, без значение от възрастта. „Невероятната история на една цигулка“ е емоционален и личен музикален разказ, вдъхновен от необятния свят на Паганини, който ще поведе публиката из музикалните епохи и жанрове чак до рок и поп музиката. Това е 25 пореден албум за Ара Маликян.

Мегаконцертът е първи гастрол на Ара Маликян във Варна и се осъществява по покана на Община Варна и AGBU /Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган/.

Гастролът на Маликян е финалният щрих на поредицата от разнопосочни и прояви от висока класа, които започнаха още в дните на Международния театрален фестивал „Варненско лято“  със спектакъла на Лиса Джерард и „Мистерията на българските гласове“.

Фестивалът предизвика възхищението на почитателите с крос-оувър проекти – като световната премиера на „Кончерто гросо“, създаден от Антони Дончев специално за фестивала и достигна до дългоочаквания от ценителите бароков цикъл с интересни групи / находки от Германия и Италия/ и най-търсените български барокови интерпретатори.

 

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment