В Албания вече звучат новини на български!

Dea/ януари 29, 2019/ Разни/ 0 comments

От вчера сънародниците ни в Албания вече слушат новини на български език.

За пръв път в ефира на Албанската национална телевизия прозвучаха новини на български език, като целта е да се съхрани българския говор на хилядите, останали в пределите на Албанската държава. Тези хора са последната ни жива връзка със средновековната българска държава, простирала се на изток до Черно море, а на запад – до Берат и Адриатическото крайбрежие.

Тази новина е радост и успех за българите, където и да се намират те по света!
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*