Да не оставим играчка без дете!

Dea/ декември 13, 2018/ Разни/ 0 comments

Тази неделя /16.12..2018 г./във Фестивалния комплекс във Варна от 11 до 14 часа ще има предпразнична размяна на детски играчки. „Играчка донеси и за друга размени“ е мотото на събитието, което може да намерите на етаж – 2 , на нивото на Бар Next, като слизате по външните стълби под книжарница СИЕЛА.

Организаторите призовават да изоставим лудата надпревара за подаръци и да си припомним, че празниците освен безброй задачи, хаотично нахвърляни между обичайните ангажименти, е време за общуване и жестове с близките до сърцето ни хора.

Така че да спрем за миг и да се насладим на по-различно преживяване, което би донесло радост не само на други деца, но и на нас самите.

В днешно време всеки има книги или играчки в излишък, както и повтарящи се. Вместо да бъдат ги хвърлите, зарадвайте друго дете! Така ще се осъществи и една размяна на добри моменти.

Може да донесете буквално всякакви играчки – детски кухни за игра, кукли или аксесоари за тях, пъзели, настолни игри, книжки, надуваеми, музикални, интерактивни, образователни, плюшени и други играчки за момичета и момчета на възраст от 0 до 14 години.

Размяната е с толкова играчки, колкото носиш! Като е възможно и само да донесеш, за да останат за дарение. Условието е:те да бъдат чисти, здрави и годни за игра.

Ако играчките имат повече части, е желателно да бъдат опаковани в прозрачна торбичка, за да не се разпиляват частите.

Размяната има и благотворителен характер. Ако имате възможност и желание, можете да донесете играчка/и ( без плюшена/и) , които да бъдат дарени на дневния център  за деца със специални потребности и на деца в нужда „Карин дом“ .

Коледа е време за отваряне на подаръци, но и отваряне на сърцата – за добрите намерения и чудесата.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment