Диксиленд

Dea/ септември 12, 2019/ Разни/ 0 comments

Музикантите от  The United States Army Europe Dixieland Band, които са част от големия Оркестър на въоръжените сили на САЩ бяха във Варна. Те представиха изкуството си свободно – първо на пешеходната алея в Морската градина, а по-късно и в един от летните барове на плажа. Бендът се състои от 5 духови инструменталисти и един  барабанист, които изпълняват мелодии от близкото минало, което слага отпечатък върху цялата музикална история на новото време не само в Америка, но и в световен мащаб. Става дума за началото на миналия век.

В този период Съединените щати са пъстра смесица от хора от култури като емблемата на това многообразие е град Ню Орлиънс. Тази смес от етноси дава началото на джаза и блуса в музиката.


Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment