Мъдростта на големите полярни изследователи-уроци за личен успех

Dea/ януари 9, 2019/ Разни/ 2 comments

Да се поучим от мъдростта на чуждия опит  – чрез полярните изследователи и техните предизвикателства. Полярните региони винаги са били обект на изследователска страст. От организираните до сега експедиции към Антарктика и Арктика са написани едни от най-епичните страници в историята на човечеството.

Това е вид пътуване съвместно с великите полярни изследователи Амундсен, Скот, Шакълтън и Нансен и техните невероятни приключения в Антарктика и Арктика. Обаче е и много повече.

Начинът, по който те са преодолели и най-екстремните ситуации, са уроците, които можем да приложим в нашата лична, семейна или професионална среда.

Животът им не е просто спомен от миналото, те са източник на вдъхновение и мечти, както и ни предоставят жизненоважни инструменти за справяне с трудностите.

Хавиер Качо е испански учен и писател. Участва в Първата испанска научна експедиция в Антарктида, където се завръща в още пет пъти – последните три като командир на испанската антарктическа база. Автор е на няколко книги за историята на полярните проучвания, сред които „Амундсен-Скот: Дуел за Антарктида“, „Шакълтън, несломимия“, „Нансен, майсторът на полярните изследвания“ и „Аз, Фрам“.

16 януари, сряда. Място: СУ „Св. Кл. Охридски“ – гр. София, час 18-20 ч.

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

2 Comments

  1. You should be a part of a contest for one of the most useful sites online.
    I’m going to recommend this blog!

Leave a Comment