Пустинята Атакама разцъфтя

Dea/ септември 1, 2019/ Разни/ 0 comments

Пустинни цветя – туристически хит тези дни в Чили

Напоителен дъжд е причината пустиня Атакама в Чили да се превърне в райска градина. Този феномен се случва през 5 или 7 години, когато дъждът предизвика семената да покълнат. Всъщност, според BBC, цитирани от в. Стандарт – над 200 видя растения биха могли да се проявят в пустинния район при определени условия. Точно това стана причина за ръст на туристите в Чили тези дни /с интереси към ботаниката и пустинята Атакама/, които пожелаха да видят с очите си това явление. От туристическия бранш се надяват цветята да се задържат възможно най-дълго и дори да се появят и от други видове растения.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*