Фадо концерт, който ще се помни дълго

Dea/ октомври 28, 2019/ Разни/ 0 comments

Португалската звезда Кука Розета ще бъде във Варна за първи път, за да зарадва почитателите си с фадо концерт. Музикалното събитие е за всички, които обожават този тип лирична музика или имат желание да се докоснат до португалската култура. На 28 ноември в зала 1 на ФКЦ – Варна Кука Розета ще насити културното пространство с нейната музика и с това ще сложи финалния щрих на музикалния фестивал „Варненско лято” 2019 г. Младата дама е изключително отдадена на кариерата си. Мария Изабел Ребело Коуто Круш Розета, по-известна с артистичния си псевдоним Кука Розета, е родена в Лисабон през 1981 г.. В популярната музика влиза след като е пяла в църковен хор. Постепенно в годините печели различни музикални награди и формати и това трасира по-нататъшния й професионален път в традиционната за португалската култура фадо музика. Срещата й с Карлос Саура дава тласък на кариерата й, а дебютният й албум през 2011 г., продуциран от аржентинския музикант и композитор Густаво Сантаолалия я прави звезда от световна величина.  

Кука Розета изнася по 120 концерта за година, затова и концертът й във Варна е невероятен комплимент към почитателите й от България.  След Варна ще има концерт и в София. Гастролът на португалската певица се организира в партньорство с португалския културен институт „Камойнш“ – София, при Посолството на Португалия у нас.

Ето и някои изпълнения на португалската певица:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=R0egbjEMNXQ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=d9J607iiwwc

Билети може да си  купите  от Билетния център и сайта на Фестивалния и конгресен център във Варна: https://fccvarna.bg/

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment