24 години ПП „Странджа“

Dea/ януари 24, 2019/ Разни/ 0 comments

Днес природен парк Странджа отбелязва 24 години от създаването си. Ще опазим ли най-голямата защитена територия в България? От поголовната сеч, презастрояване и други апетити? Защото макар и една от най-ниските планини у нас, тя е с уникална енергия! По възраст е равна на Хималайската верига. По сакралност – също.

Или както казваше Ботев: „На Странджа баир гората“…защото там липсват стръмните пирински участъци или старопланински легенди, но пък си имат техни, странджански особености! Които можеш да заобичаш само, ако ги опознаеш.

Идват топли дни, да ги прекараме сред закътаните красоти на Странджа!

Честит празник на природозащитниците и всички, които работят за туризма в региона! Бъдете здрави! 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment