Австралийските цветни есенции

Dea/ август 26, 2020/ Духовно развитие/ 0 comments

След като вече имам известен опит с тях, без преувеличение мога да ги нарека едно от чудесата на природата. Защото това, което правят те – дивите цветя на Австралия, спада към така нареченото „вибрационно лечение”. Тоест, вибрацията на цветето предава импулса, заложен в него на този, който го пие. Пие се като студен и стабилизиран извлек от него, по 7 капки сутрин и вечер. Действието на дадена есенция е да резонира с раните и проблемите у човека, който ги приема, за да ги излекува. Първоначално  този ефект се уголемява, за да се осъзнае проблема и да се освободи травмата. След като критичните дни отминат, идва ред да получим и позитивите от есенцията. Така малко по малко, като една глава стар лук, ние белим по ненужна люспа от себе си – страхове, предразсъдъци, наслоени вярвания – все неща, които вече не ни служат. За да сме максимално близо до онова, което всъщност сме и то да е видимо и от другите, които не ни познават. Без неверни или подвеждащи сигнали.

Вгледайте се в красотата около вас, когато сте на разходка в природата и забележете има ли някое от растенията, което ви „говори”. Тоест забелязвате го по-натрапчиво , набива ви се на очи, така да се каже и потърсете значението му. Вероятно не е случайно и действително има да ви каже нещо. Като например, че може да ви помогне. Цикорията, например / която пък е моето цвете и дори в момента го вземам/ е за да обичаме без условия. Дивият овес – за намиране на посока, когато сме на някакъв кръстопът, а дъбът – за да си повярваме, че можем да се справим. С всичко, което искаме, но се съмняваме в добрия изход. Скалната роза пък е за смелост в действията, да направим крачка към осъществяването на стремежите си. И още и още. Те са десетки. Приемани в комбинация, която е важна за нас в дадения момент, те малко по малко ни променят – към по-здравото ни аз. И физически, и психически. Защото само така можем да сме сигурни, че живеем нашия живот и сме стъпили на нашия си път. Не на чужд. Усещането тогава е различно – ние го знаем, че е така и то без съмнения!

Съществуват и готови комбинации, които са по няколко основни проблема за градския човек. Те основно помагат да се освободим от отрицателните си мисловни нагласи, които са най-голямата пречка пред благополучието ни. Като емоционални реакции, могат да предизвикат сподавен плач, стаен умишлено или пък да отприщят вълна от други емоции. Когато обаче освободим тези потискани дълго в нас натрупани състояния, настъпва спокойствието. Което е лукс за съвременния стресиран, забързан и изнервен човек. Някои есенции подпомагат жлезите да функционират по-добре, да се изчистим от тежките метали натрупани в нас по един или друг начин.

Австралийските цветни есенции са вдъхновени от тези на д-р Бах.

Преди 30 години австралиецът Йън Уайт създава серия от 69 вида есенции, приготвени  от дивите цветя на Австралия. Бързото им лечебно действие ги прави предпочитан метод за хиляди хора от цял свят. Използването им е абсолютно безвредно както за бременни жени и кърмачки, така и за малки деца. Цветните есенции съдържат вибрационната природа на цветето, от което са направени и това не е нещо ново за съвременния свят, т.к. те са ползвани още от дивите племена не само в Австралия, но и в Египет и в Южна Америка от стотици години. Популярността им обаче започва да расте след като д-р Едуард Бах пръв в началото на 20-ти век започва да експериментира с дивите цветя на Европа. Неговото мнение било, че когато пациентът е емоционално стабилен, тялото може да се справи с всякакви физически проблеми. Вие също може да си направите сами есенция от нещо, което смятате, че е добре за вас по някаква причина, като внимателно откъснете /по-точно отрежете цвят с ножица – така е по правилата!/ и поставите в дишаща торбичка. След това поставете даденият цвят в стъклена прозрачна купа и оставете няколко часа на слънце, за да поеме водата тяхната енергия. След това може да отцедите и пиете като обикновена течност. Ако искате вашата есенция да е по-трайна, тогава трябва да добавите и някакъв алкохол, за да се стабилизира екстрактът. Желая ви здраве и само добро настроение!

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment