Днес е възможно да привлечем щастието и късмета в живота си!

Dea/ март 20, 2019/ Духовно развитие/ 2 comments

Пролетното равноденствие е един от специалните дни в годината, на които можем сами да извършваме вълшебства, да го направим! Предците ни са знаели това и са използвали сила от природата, за да подобряват здравето и живота си, да поканят благоденствието и изобилието в него! Това можем да правим и ние, ако сме находчиви. По цялата ни свещена българска земя има съоръжения, които са в „услуга“ на хората, живеещи наблизо. Това са били някогашните лечебници, а приказката: „Помогни си сам, за да помогне и Господ“ ето къде се корени…

Платото над Венчан и Невша

Денят нараства, става равен на нощта и хората вярват, че тогава се сънуват пророчески сънища, тъй като това е най-магическата нощ на годината. Смята се още, че намислените на този ден желания се сбъдват и за това е добре през този ден да сме изпълнени с чисти и положителни помисли. Днес енергията на Вселената се обновява и това се случва броени дни в годината, като на 20 март обновяването е най-силно изразено. Това е време за въодушевление и подем, на динамика и сбъдване на желания!

Но какво трябва да се направи на този ден, за да привлечем щастието, късмета и благосъстоянието?

1. Да се „отървем“ от ненужното, излишното в живота ни – да го прочистим, преместим или изхвърлим. Така отваряме пространство за новото в живота ни. За да има къде да го настаним.

2. Да мислим позитивно. Да изхвърлим тревожните мисли от съзнанието си, за да не привличат още тревожност в живота ни! Ако е нужно, направете си някакъв ритуал.

3. Мечтайте. Този ден има огромна сила. И затова Вселената ще ви помогне лесно да осъзнаете кое е най-съкровеното ви желание. Но то става с друг ритуал – като преди това помислите и напишете поне 9 свои желания на хартия. След това прочетете желанията на глас. После го скрийте на тайно място и не се вторачвайте в него, оставете го да „работи“. В рамките на година желанията трябва да се сбъднат! Действайте, денят върви!


Снимки: Елена Маджарова
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

2 Comments

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup?
    I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I’m not very web smart so I’m not 100% positive. Any suggestions or advice would be
    greatly appreciated. Appreciate it

    1. Безплатен е. И вие можете да си направите нещо такова, след като си изберете тема. Успех!

Leave a Comment