Лечение на времевите линии

Dea/ май 21, 2019/ Духовно развитие/ 0 comments

Петър Петров е психолог /от София/, познат предимно с това, че прави регресии в последните десетина години. Писала съм за него, може да видите. Той обаче лекува и с други методи, които не са толкова популярни, но според мен не по-малко интересни – като лечението на времевите линии, напр. Ползва го и в индивидуалните сесии при необдходимост – самостоятелно или в комбинация с други техники. Лечение на времевите линии е учил при Сал Ракели.

Какво представлява методът?

„Ние се връщаме в детството или в дадена случка от миналото, в която обаче сме само наблюдатели! Не я преживяваме отново. Само гледаме. Какво се случва реално? Човекът си представя, че влиза в едно тяло от светлина, с което се „придвижва“ към онзи момент. Целта е да не сменя преживяването на човека, а само да се вземе поуката от него. Без да се трансформира. Напр.: Ако човек като дете е преживял насилие – наблюдава това. Примерно – бащата влиза в стаята, детето гледа телевизия, след което следва агресивно поведение. Тук терапевтът не са намесва, за да смени преживяването, като напр.: бащата влиза, загася телевизора и излиза…Според Сал Ракели душите са избрали тези роли и са се договорили за тях и това е опитността, която те искат да преживеят в това си прераждане. Не се променя нищо в преживяването, защото то има определена цел – да се придобият дадени качества. Също толкова мотивирана е и другата душа-участник в случката. Насилникът пък има нужда да изживее това по други причини. На наранената душа се обяснява, че от Вселенска гледна точка въпреки негативните емоции, които е изпитала, това води до натрупване на опит. И очертаване по-ясно на границите след това и заявяване на себе си по-категорично. Случва се онова, което е нужно да развие този човек в живота си, за да е по-щастлив от това, което е към този момент.“

След такъв сеанс – разказва Петър, хората променят нагласите си към човека, с когото са имали проблем. Подменят отношението си. И да – не при всички става веднага. Понякога емоциите са толкова силни, че не ни позволяват да видим положителното. А то е, че всичко през което преминаваме е вече направен избор на душата. Затова чисто кармично не е добре да се намесваме в промяна на случилото се. Обикновено ние подхождаме към проблемите много егоцентрично – колко съм важен аз с моята драма…А всъщност всяка ситуация каквото и да ни отнема, тя ни и дава. И нашият фокус е е добре да е върху това, което получаваме. Защото ние винаги получаваме нещо. Проблемът на хората, които зациклят в травми от миналото е, че се фокусират върху онова, което ни е отнето. А то се случва с определена цел, много по-висша от това да ни нарани!

Промяната на гледната точка е голяма стъпка към трансформацията. Ако всеки от нас се фокусира върху това, което ни дават трудните ситуации в живота, то светът ще се промени неимоверно много! В това вярва Петър Петров и със своята убеденост върви по пътя си. Вече е избрал основно да се занимава към кратки и фокусирани към решения терапии, за да е максималко полезно за хората. И животът му дава потвърждения, че изпълнява мисията си!

Този блог се издържа само от дарения и ако статията Ви харесва и искате да продължавам да пиша подобни публикации, може да оставите коментар тук, на лично съобщение или да внесете някаква сума в банковата ми сметка. Целта ми е да давам трибуна на хора, които съм преценила, че могат да помагат на другите в психологичен аспект – виждате колко е важно това в днешно време.

За Дарение сметка в EXPRESBANK – Даниела Георгиева

IBAN BG 44TTBB94001527044889

BIC TTBBBG22



Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment