Петър Дънов за храните в различните дни

Dea/ февруари 24, 2019/ Духовно развитие/ 0 comments

Макар в момента много от хората да правят житният режим на Дънов, днес ще обърна внимание на един друг факт, на който той е отдавал значение. С какво да се храним в различните дни, така че да сме в синхрон с планетите, на които са подвластни те, както и на съответните им цветове. Интересно, нали?! Оказва се, че цветовете и планетите ни влияят много повече, отколкото предполагаме!

В понеделник Петър Дънов препоръчва да се ядат храни, които развиват въображението. Първият ден от седмицата е подвластен на Луната и съответно на зеления цвят. Затова и препоръчаните зеленчуци са: маруля, зеле, лапад, картофи, бакла.

Вторник е ден, в който трябва да наблегнем на зеленчуците, които дават енергия. Защото доминиращият цвят на този ден е червеният, тъй като е в прегръдката на най-червената планета – Марс. Съответно подходящите храни за деня са: домати, чушки, репички, спанак, коприва.

В сряда акцентът е върху онези, които могат да ни дадат интелигентност. Планетата е Меркурий, цвят – жълт.  Което значи, че най-подходящи за консумация са:  круши, пъпеш, лимони, праскови, синя слива, моркови, леща и царевица.

Четвъртък  е ден на Юпитер, с еквивалентен цвят  – синьо. Подходящи са храни, които усилват вярата, достойнството и достолепието. Тоест – картофи, бамя, тиква, млечни продукти, фъстъци, маслини и жито.

Петъкът е под знака на Венера и съответно цветовете са: бледосин или розов. Подходящи плодове и зеленчуци са череши, вишни, ягоди, малини, грах, сусам, смокини, дини.

Събота е под влиянието на Сатурн. Цветове – кафяво, виолетово, черно, безцветно. Подходящи за консумация продукти: патладжан, боровинки, черна ряпа, боб, лешници, бадеми, кафе, какао, сушени плодове, шипки, кестени, ядки.

Неделя е денят на Слънцето. Цвят – оранжев. Храни: портокали, мандарини, кайсии, ориз, грозде, стафиди, слънчоглед, зеле, овес, ръж, ечемик.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment