Тракийски ритуал

Dea/ февруари 1, 2019/ Духовно развитие/ 0 comments

Траките са знаели как да използват природните сили и места, за да усилят енергията си и придобият знания, мъдрост и здраве. Затова са направили на много места из страната светилища, с които показват какво е предназначението на мястото, за какво помага и са се възползвали от това. Такова е и Гарванов камък, до Старосел.

Там са се правили силни ритуали два пъти годишно- по време на лятното и зимно слънцестоене. По обед, когато слънцето е най-близо до нас!

Особеното там е, че има последователност, в която се стига до него – минава се през 12 други точки по определен начин и посока и така се стига до Гарванов камък. Освещаването на светилището при влизане е задължително – със свещи и ароматни треви или пръчици.

Този ритуал символизира човешката не напълно функционираща меркаба която е изобразена като триъгълник с водещ женски принцип. След това се активират и 12 нишки на ДНК.  Допълнително трансформиране на Божествените цветни лъчи – кодове, които и ние сме. Те са дадени под формата на „Завета на цветните лъчи“, описан от Петър Дънов .

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment