Апалачката пътека

Dea/ януари 6, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

За всички пътешественици и хората от Варна, които следят разказите в Социалната чайна за нестандартни преживявания по света, не пропускайте сбирката на 8-ми януари!

„Пътувам, значи съществувам“ продължава и през Новата година с разказа на Петър Ванев за прехода му от 3500 км по Апалачката пътека. Мечтателят от Русе още през 2017-та прекоси Тихоокеанския хребетен път (ТХП) в САЩ и стана първият българин, преминал успешно планинския преход от Мексико до Канада с обща дължина от 4240 км. Тогава извървява 6 000 000 крачки. Няколко месеца след това поема към Апалачката пътека.

За три месеца и половина той изминава 3500 км по продължението на Апалачката пътека, през планината Спрингер в щата Джорджия  до планината Катадин в щата Мейн /сред гъсти гори, стръмни склонове, буйни реки и много живописни гледки/. Приключенията продължават до рождения му ден, когато достига крайната точка на прехода. В България се прибира с пълна раница с истории, които вече е описал в книга.

В края на 2018 година Петър издаде първата си книга ‘Пътека през огън и лед’, в която описва прехода си по Тихоокеанския хребетен път. Книгата може да си купите и по време на събитието в чайната или могат да си я поръчат предварително от сайта на издателствто „Вакон“.

8.012019 г,., от 19.00 ч. в Социалната чайна във Варна на ул. „Преслав“ 53
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment