Да откриеш Индия

Dea/ юли 24, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

За някои Индия е мистика, магия, далечна мечта. Такава е била и за Галя Райчева от Варна, която от години дистанционно се чувства свързана с духа, в дома й непрекъснато звучат мантри, а стените у тях са обсипани с плакати, рисунки, снимки и сувенири на божества и хора – все свързани с видимия и невидимия свят на фините вибрации. Дали някога си е представяла, че ще отиде там реално? Мечтите винаги се сбъдват, когато са силни! И ето че низ от странни донякъде обстоятелства, свързани с материална несигурност, загуба на работа и серия от разочарования от български работодатели я водят към нейния път – лелеяната Индия. Днес, в 21 век явно всичко е лесно и на една ръка разстояние, стига да го пожелаеш. И така с билет и виза, малко насоки от приятели, които вече са ходили там, тя тръгва – сама. Защото пътят всеки си го върви сам.

Там прекарва 20 дни в ашрам – в пеене на мантри, къпане призори във водите на Ганга, практикуване на няколко часова карма йога, изкачване на малкия Кайлаш и много съзерцание в тишината на твоят космос. Сега, въпреки че е разгара на лятото, Варна й се струва пуста в сравнение с пренаселената Индия и всичко, което е в повече там – аромати, шумове, цветове…

„За успокояване на мислите…всяка сутрин в 5 най-вьзрастният служител в храма-пълничьк и нисичьк мьж с дьлга побеляла кьдрава коса и брада и мьнички пухкави боси стъпала, облечен оранжеви роби, изцяло потопен в Духа поставя на челата ни тази оранжева паста и я запечатва с червена точка и три оризчета. Нарича се чандан. Това наистина успокоява мислите ти и ти носи прохлада“ – споделя Галя.

Какво точно е преживяла, си остава нейна тайна. Но оттам се върна видимо различна и потвърждава онова, което е Индия за повечето хора – магия. Място, на което можеш да откриеш себе си чрез дълбока трансформация. Казват, че вибрацията на тази страна е много фина и затова този процес там протича леко. Доколкото е възможно това за дълбоките процеси… Хората оттам често се връщат като преродени. И това е видимо по лицата им.


Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment