Дурмитор /Черна гора/

Dea/ юли 18, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

Това е малка част от епохалния маршрут до Боботов кук в Национален парк „Дурмитор“, Черна гора. Един маршрут, в който има от всичко по малко – сняг от зимата, стоманени въжета на няколко места, надвесени облаци над тесните пътеки и много смелост за всички, устремени към върха.

А в ниското и слънце за разкош, след като непрестанно ни брули вятър, но не успя да ни откаже от намерението да видим цялата гама от планински настроения, които само един колекционер на такива може да оцени! И знаете ли какво ни се случи точно тогава? Срещнахме група чешки веселяци, които първо ни снимаха /та да имаме и ние снимка всички заедно/,

после ги видяхме отново на финала, който се оказа на три км от началната ни точка, където е паркиран буса, а в този момент още три км бяха …твърде много. Тогава те предложиха студена чешка бира на всички, които могат да оценят това/ без мен, разбира се!/ и да ни закарат до нашия бус! Това беше просто „черешката на тортата“ за деня, макар да беше достатъчно да вземат само шофьора ни. Хората във високата планина наистина са специални, а срещите с тях са нещо, което топли и през зимата.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment