И аз бях там!

Dea/ януари 16, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

На днешния ден през далечната 1957 г.  в Ливърпул е открит клуб „Кавърн”, от където тръгва кариерата на Ливърпулската четворка. Легендата „Бийтълс” е жива и днес! Това ще видите, ако отидете като турист и се наложи да чакате известно време, докато ви дойде реда да влезете няколко нива под земята и да видите от къде тръгват големите в музиката. И аз бях там, и аз усетих тръпката!

„Бийтълс” е сформирана през 1960 година. В нейния състав влизат Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън, и барабанистът Пийт Бест, който през 1962 г. е заменен от Ринго Стар.

„Бийтълс“ имат издадени общо 12 албума, 13 мини албума и 22 сингъла. Продажбите са колосални. В периода 1962-1970 г. групата успява да реализира на пазара над 1,3 млрд. продажби.

През 2004 година сп. „Ролинг стоун“ поставя „Бийтълс“ на първо място в списъка си на 100-те най-добри изпълнители на всички времена.

Групата се разпада през 1970 г. месец преди да излезе последният им, може би най-успешен албум Let It Be.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment