Сакар – Топ 3

Dea/ май 10, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

Според мен дълги години Странджа и Сакар бяха незаслужено пренебрегвани, затова и на фона на пренаселените с хора и негативи градове днес смятам, че в близко бъдеще нещата ще се променят. И хора, които могат да оценят спокойствието на тази планина и възстановяването, което се случва там именно по тази причина, ще го търсят все повече. Но дори и само като турист да сте си набелязали да няма непознато кътче у нас, а да го видите поне веднъж в живота си с очите си, ето къде трябва непременно да отидете:

Крепостта Букелон

Пътят до там е отчайващ, особено в последните десетина километра, но казват, не е така за върволицата мигранти, които всеки ден го ползват безпроблемно…Колата, която преживя това, веднага след пристигането ни отиде в сервиза, където озадачи монтьорите къде пък толкова е влачена и драна?! Но, да се върнем на историята и онова, което е написано като факти: Тук е била охранителна крепост – и днес зад нея на практика е турска територия. През 1205 г. цар Калоян разбива войските на IV Кръстоносен поход и пленява Балдуин, който по-късно е затворен в Търново.

Скална църква с. МаточинаСкална църква с. Михалич

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*