Мароко

Dea/ ноември 6, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Мароко е една от екзотичните държави в Африка, която привлича все повече туристи в последните години. Действително престоят там е приключение, но не всичко е като в приказките от 1001 нощ. Мъжки свят. В който жените трябва да внимават, много да внимават! 

Това е Фес – една от бившите имперски столици. Каляска може да ви отведе до вратите на двореца – само до там! Нещо като такситата днес или файтоните някога. Има някаква романтика, но за да запазите добрите впечатления, наистина трябва да внимавате.

И така …може да се озовете тук – пред вратите на двореца, както казах. За разлика от Европа, където те вече са музеи, тук ситуацията все още е старата. На територията на Мароко султанското семейство притежава 12 подобни дворци в различни градове – и достъп до вътрешността им няма, защото не се знае в този момент къде точно е фамилията.
Произведения на изкуството като огледала и други специфични за Мароко интериорни мебели и сувенири може да намерите в магазините по техните пазари, наречени „Ла медина“. Те са обикновено в централна част на града и представляват лабиринти от улички, в които европееца буквално губи ориентация.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment