Мистичните места из Източни Родопи

Dea/ ноември 12, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

Ако не сте ходили това тайнствено място, оставено от траките в Източните Родопи, ето едно предложение за тази събота – 16.11.2019 г. от Асеновградското туристическо дружество за пешеходен туризъм „Устремени“. Преходът е до Тракийският скален култов комплекс край село Ангел Войвода. За онези, които се интересуват само от разходката, ще изтъкнем, че най-запалените туристи твърдят, че есента е най-прекрасна в Родопите.

Преходът ще бъде между селата Комунига и Ангел Войвода, с крайна цел – връх Хисаря / 609 м./ Маршрутът е подходящ за хора от всички възрасти, защото няма особени сложности по терена. Кръгов преход през седемте възвишения, характерни за неповторимия профил на Родопите в тази част на планината. 

Подробности:

разстояние с автомобили: – 62 км от Асеновград (до изходната точка)
дължина и денивелация на пешеходния маршрут: 
– обща дължина 14 км.в двете посоки
– денивелация +/- 230 м.
приблизително общо време за преминаване – 6 часа с почивките

организация:
Час и място на начална точка за сбор на групата:

08:00 ч от ДИП „България“ – как да стигнете
прибиране в Асеновград: около 17:00 ч
за въпроси и информация – страница на „Сдружение „Устремени“

Какво време да очакваме?

Според предварителната прогноза – предимно слънчево време с температури до 16 градуса.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment