Планове за неделя?

Dea/ февруари 27, 2020/ Пътешествия/ 2 comments

Здравейте, приятели! Малко се позагубих напоследък, улисана в други „по-важни“ ангажименти, но ето ме пак тук. И веднага ви отправям едно предложение на мой приятел, в което няма как да участвам този път, но ви го препоръчвам, ако се намирате в близост до южното ни Черноморие. И по-точно Приморско. Андрей живее в Бургас, но заедно с Люси /от Приморско/ обикалят доста из Странджа от години. И откриват по малко тайните на тази сакрална планина. Знаете, че Странджа по възраст е колкото Хималаите, нали? Не гледайте коя колко е висока. И Стара планина се нарича „стара“, но всъщност е най-младата от всички планински масиви на територията на България. Та те първи откриха брод до „Лъвската глава“, която е емблема на региона и я показват отдалеч на хиляди туристи, които ползват лодките по р. Репотамо. Както се казва – и аз съм била там с тях, много е вълнуващо, особено последните метри! И горещо препоръчвам! Та ето каква е идеята:

Туристическо дружество „Ранули”, гр. Приморско ви кани на туристически поход до хълма „Лъвската глава” в резерват „Ропотамо”.
Събитието е насрочено за 10 ч. на 1 март (неделя).
Сборен пункт – паркинга на отбивката за Бегликташ. До там може да стигнете следвайки табелите от плажа на Приморско, през Конната база, по асфалтовия път.

Походът не изисква специална туристическа подготовка, но бъдете спортно облечени. За да можете да усетите резерват „Ропотамо“ отвътре, така да се каже. Има няколко скални феномена, които ще ви впечатлят, както и древният град Ранули на хълма „Лъвската глава”.

Необходима екипировка:
– Удобни обувки
– Вода
– Добро настроение

Събитието е безплатно.

Изходна точка паркинга на отбивката за Бегликташ, 10 ч., 1 март (неделя).

Снимка на Андрей Шурелов.
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

2 Comments

  1. Привет, значи все пак лъва или главата му си гледа на запад някак си или на северо запад или как… но само от тази перспектива която сте снимали с оператора се вижда лъвска глава… Знам обекта от 20 години и никога не бях виждал всъщност тази глава….но от тази гледна точка се вижда повече от прекрасно… Невероятна е … Поздрави Бъдете здрави 🙂

    1. Благодаря ви! Затова и я публикувах, защото предположих, че близкият план ще е интересен на много хора да я разгледат и се убедят в това съвършено природно творение. Приятели ни заведоха до там и наистина беше вълнуващо преживяване – както пътят, така и престоят ни до нея.

Leave a Comment