Пътуване до Израел? Няма проблем!

Dea/ декември 22, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Чудите се как има хора, които обикалят света, а твърдят че живеят скромно и нямат скрити доходи. Мислите, че това е невъзможно да се случи? Е, не сте прави!

Ако следите кампаниите на нискотарифните компании, особено в месеците, когато не е Коледа, НГ или Великден. Също така е възможно и ако достатъчно рано можете да планирате и организирате пътуването си. Така може да видите нова за вас държава по неповторим начин, без това да ви излезе солено. Какво имам предвид?

Сега фокуса на всички е в предстоящите празници, но веднага след тях идва един „мъртъв“ за бизнеса като цяло месец, защото хората са се охарчили по празниците, студено е и ако нямате някоя топла страна предвид за да отскочите до там, то най-вероятно повечето от вас ще останат край камините или радиатора вкъщи. В най-добрия случай срещите са в Мол-а, в някое уютно топло заведение или на гости. Наистина перфектното време за общуване, а защо не и обучение. Ако обаче това ви напряга, веднага ви давам идея:

Wizz air разработва нова локация в Израел и в тази връзка обяви обидно ниски цени, които са като сладко изкушение за всеки пътешественик. Най-евтините са 22 в двете посоки – 2 лв. за отиване и 20 лв наобратно – как ви звучи? Не, не се шегувам! Вижте датите през януари от летище София към Айлат и ще се уверите сами. Това е най-южният град в Израел, който е популярен със спокойствието си и плажните удоволствия, които са луксозно занимание през януари принципно…Пет дни с четири нощувки – перфектно! Още повече, че Петра /Йордания/ е само на 98 км оттам. Обаче…има някои детайли за размисъл. Като това, че за там /Йордания/ ви е нужна виза, но ако си вземете Йордан Пас – това отпада и дори ви дава бонус – свободен вход в Петра, както и за всички туристически забележителности, които бихте искали да посетите по време на престоя си. От тук можете да я купите предварително:

https://www.jordanpass.jo/?fbclid=IwAR0duQlZmmuWKpFVUnTD3Kx63zEouGEoLkW9JGHIpeQxNOruykEqnTv-u9E

Каква е уловката?

За да си я купите, е нужно да сте поне 4 дни там. Струва около 130 долара. Изгодно е! За сравнение – само входът за Петра е над 100 лв.

Само че има списък с редица арабски държави, които биха ви отказали достъп до тяхната, ако първо сте посетили Израел. И тук вече се налага да направим избор – коя врата да отворим и с коя сме ок, ако остане затворена.

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment