Свинксът или Африканецът в Странджа

Dea/ януари 9, 2019/ Пътешествия/ 0 comments

Да, правилно разбрахте! Има един природен феномен в мистичната Странджа, който стои на „пост“ между планината и морето, почти до устието на река Велека. Там, където при Синеморец, тя се влива в Черно море. Вижда се от определен ъгъл. Интересно място, спала съм там, под него. На спални чували, заедно с още 18 души, които пропътувахме стотици километри, за да бъдем специално там. Откога е там и каква е ролята му – все още истината е обвита в мистика. Но ще дойде време, когато всичко ще се изясни и подреди. 
Мистична е тази Странджа! Макар да не е така висока и екстремна като другите български планини, има няколко особености, които я правят различна. Преживяванията там са също различни. Случват се вътре в теб. И те променят отвътре навън.

 

Снимката и рисунката са авторски: Даниела Георгиева

Ако желаете тази или друга подобна, моля пишете ми!

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment