Стара планина

Dea/ ноември 9, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Есента все още позволява да направим по-дълги преходи в планината, с по-голяма денивелация. Затова и се отправихме към хижа Рай и Райското пръскало, след края на големите жеги. Възможностите са две – с тръгване от Калофер или Карлово. И в двата варианта има стръмно изкачване и съответно после – слизане, така че изборът е ваш. Но добрата новина е, че след като „наберете“ височина пътеката е по-полегата, местата за почивки – с отморяващи панорамни гледки, а преминавайки близо до границата с резервата „Джендема“, ще видите и едни от най-старите и силни дървета в парка. Накратко – усилията ви ще бъдат възнаградени визуално. С компенсиращо красиви гледки. То това е и цената, която плаща всеки пешеходен турист принципно, където и да е – защото това, което виждаш от по-високо, винаги е повече от онова, до което има път с кола.  В бонуса е зарибявката!

Стадата с щастливи животни, които бягат или пасат на воля са обичайна гледка. Освен коне, има и овце. Видите ли ги обаче, внимавайте и за настроени хапливо кучета.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment