Старият Несебър

Dea/ октомври 30, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Старият град на Несебър е красив и когато е особено самотен – без шумните туристи из уличките му и глъч, която смесва звуците на гларусите, морските вълни и папараците от цял свят. Дори така – без тълпите хора, мястото изглежда по-истинско. Такова, каквото е било някога. Макар да няма нищо по-красиво от летните моменти край морето точно там!

През 5 в. това е била Митрополията на Несебър/Месеврия. Точно на този площад е имало не по-малко хора, отколкото днес през лятото, но декорът някак е бил по-различен…дрес-кода за площада – също. Лично на мен това ми е любимо място! Обичам този град, отпреди асфалтирането на улиците му по Европроект, когато калдъръма изпълваше малките пространства на полуострова между църквите и придаваше онази автентичност, щом мине файтон, който само звъна на конския тропот оставя. Мистика е как дори само това, може да те пренесе през времето.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment