Хубав уикенд!

Dea/ октомври 27, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Една идея за разходка в почивните дни – Коджа кая. Намира се до с. Билка, недалеч от Варна. Пътеката тръгва от центъра на селото – уширението /място, удобно за паркиране на колите/. Посоката е нагоре – има кози пътеки, има и маркировка, но не разчитайте съвсем на това.

Пътя до върха е осеян с красиви поляни, които са пълни с билки в друг сезон. Затова пък въздухът е режещо чист – постоянно! Мястото е незаслужено подценявано досега, а крие голям потенциал за спортен, пешеходен и др. видове туризъм.

При ясно време от върха се вижда насреща яз. Цонево. Лятно време дори има подходящи места за оставяне на палатка – в подножието на хълма.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment