11 ноември и Свети Мина

Dea/ ноември 11, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Има един манастир край София, където се събират много миряни, не само на днешния празничен ден – Обрадовският,  а днес той има храмов празник – 11 ноември, Свети Мина.

За там може да се отправите и ако нямате личен транспорт –  вляво от Лъвов мост тръгват през 15 минути маршрутки, на цената на градския транспорти ви оставят пред вратите на манастира. Мястото има голяма цветна градина, притежава и уникална икона на светеца, каквато другаде не може да бъде видяна. На нея Свети Мина не е изобразен както каноничната църква го прави – беловлас и на кон, а като млад воин в цял ръст– така, както се е появил самият той в съновидение.

Казват, че ако се молите пред нея, се случват чудеса! Денят все още е пред вас, побързайте!

Свети Мина – покровител на семейството, пазител на здравето. И още:

на сираците и бездомните, на народните лечители, знахари, войни и на хората, поели на дълъг път, закриля и жените помага им да заченат, скрепява разклатените бракове. Днес празнуват имен ден и Виктор, Виктория, Минчо и Минка.

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*