Сигналите, които не/разчитаме

Dea/ януари 18, 2022/ Разни/ 0 comments

 
Всеки проблем дава сигнал за нарушено здраве. По същия начин както болестите ни принуждават да променим нещо в нас – в начина си на хранене, на живот, на мислене дори, така и растенията известяват, когато нещо с тях не е наред. Техните проблеми също се степенуват по важност и тревожност, убеден е агрохомеопатът Цони Найденов от Добрич, който от години наблюдава в детайли как ни говори природата чрез храната, която ни дава. Той ги обобщава така:– При най-леката форма на хранителен дефицит по растенията и в почвата, се появяват бактериите.

 

– Когато нещата се влошат, идват гъбичните заболявания.

– Третата степен дава „зелена светлина“ за вирусите.

А накрая идват насекомите и паразитите.
 
Ако човек има паразити, значи има огромно изтичане на енергия. Това води до изключително сериозна форма на клетъчно замърсяване, което значи, че една или повече от шестте форми на калция, от които зависи перфектната работа на черния дроб, е в сериозен недостиг. При растенията картината е подобна.
 
Аналог на паразитите са насекомите и паразитните плевели (кускута, синя китка и др.). Макар и безвредни – защото тяхната храна вече не е жизнена от биофизична гледна точка. С торовете и препаратите за растителна защита, които ползваме в земеделието, сме докарали нещата в земеделието до ръба, а те просто правят последното побутване…
В общи линии това е четвъртата последна степен на хранителен дефицит. Това е и стадият, от който се излиза най-трудно, защото изисква най-много усилия, най-много време и най-много енергия, без значение дали става въпрос за хора, животни или растения.
 
Интересното е, че четирите етапа на хранителен дефицит съвпадат с честотните диапазони, на които всяка от групите си търси храна, което е наистина удивително. 
Относно факторите влага, температура и светлина – те играят роля само в началото на всяка от изброените степени на хранителен дефицит. С влошаването състоянието на растенията отрицателните фактори за размножаване на насекомите и заболяванията имат все по-слабо въздействие. Или другояче казано – колкото по-сериозен е хранителният дефицит в някоя от изброените степени, толкова по-жизнена е съответната група организми и толкова по-малко им влияят отрицателните фактори.
Нещо много важно, което трябва да се знае е, че може да се премине, например, от втора степен на хранителен дефицит в четвърта само за две-три седмици. С колкото по-малко хумусен слой разполага почвата, толкова по-нестабилни са елементите, толкова по-бързо изтичат и варират нивата им и толкова по-бързо могат да се влошат нещата. И аналогично – колкото по-дълбок е хумусният слой, толкова по-стабилни са нивата на хранителните вещества и по-бавно се изразяват проблемите. В такива условия хомеопатичното лечение (ако стойностите са близки до идеални, изобщо не би се наложило такова) работи бързо и има траен ефект.
 
*Цони Найденов е инициатор на Фейсбук групата „Агрохомеопатия“, където можете да му зададете въпроси, които ви вълнуват по темата.
 
 

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment