Законите на кармата

Dea/ март 15, 2019/ Духовно развитие

Как действат и как да реагираме правилно? Сигурно сте се питали…

Посоката на мислите, думите и действията ни определят онова, което получаваме като следствие от тях. Това е кармата. Така действа тя. Добрата новина е, че тя може да бъде променяна.

Няколко са основните й принципи, които могат да „работят” за нас:

​1. Подобното привлича подобно

Това, което изпращаме към другите, се връща към нас. Тоест, ако искаме мир, любов и благоденствие, трябва първо ние да сме миролюбиви, безусловно обичащи и благоденстващи!

2. Нещата изискват усилие, нашето усилие!

Ако сме себе си, ама най-доброто от себе си, скоро ще привлечем и създадем нашата мечтана реалност.

3. Да бъдем смирени и да приемаме фактите.

Ако отричаме нещо, то ще ни преследва. Ако се фокусираме върху негативите на другите, то ние се ограничаваме само до ниските нива на възприятие.

4. Да израстнем, но как?! Където и да отидем, ще трябва да вземе и себе си там…затова ако искаме да се извисим духовно, промяната трябва да почне от самите нас. Няма как новите места и хора да ни дадат нов старт. Ако ние не се променим, ще срещаме нови и привидно различни от досегашните хора и ситуации, но само привидно!

5. Отговорност  – да поемем отговорност за действията в живота си, защото ние само отразяваме онова, с което сме заобиколени и съответно срещаме свои отражения.

6. По закона за свързаността е важно да предприемаме действия, дори и да ни се струват излишни или незначителни. Идеята е, че без пълната картина ние не знаем дали е нужно, но тъй като всичко във Вселената е свързано, вероятността да ни помогне е голяма! Защото миналото, настоящето и бъдещето се случват едновременно!

7. Да сме фокусирани – върху най-важното в момента /едно нещо!/, без излишни емоции като алчност или пък гняв.

8. Да приложим теорията в практика – наученото да бъде приложена в житейска ситуация.

9. Да бъдем в настоящия момент – тук и сега! Без тъжни „бягства” към миналото или илюзорни в бъдещето. Защото това, което можем да променим е само сегашната си реакция и днешния избор!

10. Промяната – за да я имаме, трябва на дадена ситуация да реагираме по нов начин. Историята ще се повтаря, докато си научим урока.

11. Търпение и отплата – за да получим награди, трябва доста да се потрудим! Големите награди изискват повече време, търпение и много труд! Неприятно, но факт…

12. Значимостта и вдъхновението – те се получават според вложената енергия в дадена идея. Всички действия, излезли от ресурса на любовта дават живот и вдъхновяват Цялото. Винаги получаваш онова, което си дал.



Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!