Движението е живот

Dea/ ноември 3, 2018/ Разни/ 0 comments

Липсата на движение вреди на здравето повече от пушенето, а застоелият начин на живот е почти болест, установиха американски учени

За ползите от движението и физическата активност сме чували само хвалби, но ново проучване дава повече данни за това. Изследване на американски учени показва, че липсата на движение е по-вредно за здравето от тютюнопушенето.

То се базира върху наблюденията на над 122 хиляди пациенти за 23 години и те показват ясна връзка между по-дълъг и по-здравословен начин на живот  при физически активните хора.  В доклада учените призовават медицинските специалисти да насърчават пациентите си да спортуват по-редовно.

Макар да е всеизвестно, че активният начин на живот е фактор за по-дълъг и качествен живот, изследването стига до заключението, че заседналият начин на живот е еквивалент на тежко заболяване и най-доброто лечение са упражненията. Нещо повече – заседналият начин на живот е по-рисков от това да си хипертоник, диабетик или пушач, констатират специалистите.

Дори и свръхактивните нямат причина за тревога, става ясно от същото изследване. Данните показват, че колкото повече човек спортува, толкова по-добре за здравето му!

 

 

 

 

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment