Милен Врабевски за психологията на успеха

Dea/ ноември 12, 2018/ Разни/ 0 comments

Създателят на фондация „Българска памет” Милен Врабевски сподели тайните на успешните резултати в живота си с вдъхновяваща лекция  във Варна.

Мотивиращата презентация включваше една ключова дума: „полезност”.

С това мерило той „притегля” всяка мисъл, идея, действие. Рецептата за успех, включва добавки като: вяра в собствените възможности, разширяване и споделяне на знанията и позитивна нагласа всеки ден!

Класифицирани в седем стъпки, изглеждат така:

1.     Страст, вложена в работата

2.     Игнориране на страха и лъжата, за да „блесне” таланта

3.     Освободено съзнание, целеустременост

4.     Знание и памет – развиване

5.     Смислен и пълноценен живот

6.     Способност да казваш „не”, защото живота не е състезание

7.     Да задаваш правилните въпроси /като напр.: „ Как да служа на Вселената и на хората около мен с моята уникалност?”/

„Моторът” на успешните действия е нашето подсъзнание и то може да работи за нас, ако го насочваме правилно и позитивно.

Например: да започнем деня си с любов и благословия е един добър старт на всичко, с което ще се захванем по-късно. С каква мисъл се събуждаме и настройваме за предстоящите задачи, очакваме ли успеха да ни последва веднага /каква ни е нагласата/, имаме ли ритуал, молитва, които спазваме сутрин, залагаме ли добро намерение? Слушаме ли гласа на сърцето си или се придържаме към логиката /ума, егото/ Имаме ли усещане за постигнат успех и удовлетворение от свършеното?!

Това е част от обикновената настройка на успешните хора за един невероятен ден, допълни Врабевски. Но тя действа като магия.

Лекторът даде мнение и на скептиците, че у нас няма бъдеще и младите могат да правят кариера и бизнес само навън. Според него, България все още е едно добро място за старт и развитие на бизнес – има свободни ниши. Ако пристъпим без страх към действие, с прошка първо към себе си и без критика към другите, а с личен пример – по този начин действително можем да оставим света след нас едно по-добро място за живеене, сподели още д-р Врабевски.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment