Преславското златно съкровище се завърна

Dea/ ноември 15, 2018/ Разни/ 0 comments

От днес златното съкровище от съкровищницата в Преслав отново е на мястото си, след като цяло лято гостува на парижани. Ако още не сте го виждали, непременно намерете време, невероятно е! Като ювелирна изработка и естетика няма аналог в историята. Нито със съвременната бижутерия, нито със съвременните бижутери!

Открито случайно, при есенна оран на лозята извън града в годините на зрелия социализъм. Престояло така до пролетта – сред чернозема, според официалната версия…И все пак стигнало до нас! За да видим най-красивата част от Средновековието, Българското Средновековие!

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment