Седемте вида партньорства

Dea/ януари 16, 2019/ Духовно развитие/ 0 comments

Понякога ви се струва, че всички са против вас? Че сте заобиколени от врагове? Обаче истината е, че няма врагове, няма и приятели, а просто учители. Когато станат видими всички уроци на отношенията ни, случили се по пътя ни, сърцето се изпълва с невероятна любов и благодарност към всички участници и партньори в играта, наречена Живот.

Всеки сам избира своите партньори и спътници  в живота на едно от 7-те  нива.

Като първото от тях е най-примитивно ниво – оцеляване:

Някой, с който можем да  запазим съществуването и безопасността на семейството си.
До това ниво са множество двойки, които са загубили любовта, страстта и интереса един към друг, но живеят заедно в името на децата.

Второ ниво – страст.
Това може да е всеки партньор, към когото сме силно привлечени.

Трето ниво – общо.
Това не е само човек, с който ни харесва да правим секс, а такъв, с който имаме общи интереси, ценности, или материална изгода.

Четвърто ниво – чувства.
Това са двойки, които се създават по зова на  сърцето, или, както се казва, по любов. За много хора това е предела на връзката, но всъщност не е така.

Пето ниво – съвместно самоизразяване.
Това е връзка, в която хората не просто се  обичат помежду си, но могат и участват в съвместни дейности или творчество.

Шесто ниво- развитие.
Това е  избор на човек, с който имате общ път. Всеки от нас има свой собствен собствен път и жизнена задача. Изборът на човек, решаващ подобни на вашите задачи, значително улеснява усвояването на жизнените уроци.

Седмо ниво  – духовното.
Това е съюз на хора, близки по дух.
Такива двойки обаче са единици.

 

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment