Фалун дафа

Dea/ юни 16, 2019/ Духовно развитие/ 0 comments

Може и да сте чували за тази практика, последователите й в Китай дори са тормозени от властите. Това е древна китайска практика за балансиране и здраве, изчистване на негативната енергия, преди да се е натрупала и превърнала в болести. Повишава креативността, намалява стреса, а спокойният ум избира най-добрите решения…въпреки че днес има и много начини за подготовка и работа под стрес.

В превод означава „Великият път“ и като всяка друга духовна практика се интересува повече от пътя, отколкото резултата, макар той да се забелязва много бързо, въпреки че това не е състезание! Това, което може да усетите веднага, ако сте сензитивни натури е спокойствието, което се получава след упражненията и след това един леко забавен житейски ритъм, който е като противовес на стреса, който отвсякъде ни предлагат.

Но какво всъщност представлява Фалун дафа?

Това са няколко медитативни упражнения, които се повтарят и с тях засилваме търпението и силата в себе си. Почти във всеки град има практикуващи групи, в момента във Варна те се събират до Пантеона в Морската градина, на полянката срещу Розариума /до Зоокъта/. Има и плакат, който ще Ви насочи, така че сте добре дошли във вторник и четвъртък от 18 ч., а в събота и неделя от 10 ч. Така ще е до есента, докато може практиките да се провеждат на открито. И, а да – те са безплатни!

Системата включва 5 медитативни упражнения, които повишават енергията в тялото, отпушват енергийните канали и изчистват негативната енергия, като първите 4 се изпълняват в изправено положение – бавно, а последния цикъл е в поза лотос и със задържане по 7-8 минути на дадена поза.

Основните принципи във Фалун дафа са три:

истинност, доброта и търпение,

като всеки един включва и останалите два!

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment