Какво означава да пораснем?

Dea/ април 14, 2019/ Картини/ 0 comments

Да спрем да обвиняваме някого или нещо, а да поемем отговорност за живота си. Нашето място в него зависи от решенията, които вземаме и действията, които предприемаме. Всичко друго е бягство от зрелостта и желание да стоим в състоянието на жертва. Родителите само са ни дали живот и основата, на която да стъпим. Оттам нататък сме ние – особено след пълнолетието.

Да се излекуваме от травма в детството означава да приключим с претенциите и обидите, да обърнем гръб на очакванията /да, знам, че това е най-трудното!/ и да разчитаме най-вече на себе си. Да приемем семейството си каквото е и да се примирим с онова, което се случило някога. Сега на ход сме ние! Наш ред е да изживеем живота си и ако не го харесваме – да го променим. Не е толкова трудно – става стъпка по стъпка. И преди всичко с осъзнаваме – че не само нашата истина е единствената, а има и други гледни точки, които също са верни. И това са нюансите на живота, който никак не е черно-бял.

И още нещо: когато реалността се размине с очакванията ни да не правим трагедия! В крайна сметка и по време на състезание /че даже и на войните!/ не всички битки са спечелени, но това не пречи на крайния резултат да е положителен!

Тази картина е една от серията „Danichela`s good vibes“. Тяхната цел е да се свържете с някое животно на силата и да придобиете неговите качества като го съзерцавате. Може да го направите и оттук, или да си поръчате при мен – продавам ги и издавам документ. Тази е с размер 30/30 см. – върху платно, акрил – 50 лв.

Ако статиите Ви харесват, може да ме подкрепите емоционално или финансово. Приемам всичко, защото получих заръка да изразявам докрай нещата, които знам, които съм научила или осъзнала наскоро и мога да помогна на други.

За Дарение сметка в EXPRESBANK – Даниела Георгиева

IBAN BG 44TTBB94001527044889

BIC TTBBBG22

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment