Каньона Матка

Dea/ октомври 28, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Каньонът Матка в Македония привлича все повече спортисти, привлечени от близката възможност да се почувстват кат ов екзотична страна. Възможностите за спорт и туризъм там се развиват непрестанно.

За катерачите има разработени достатъчно сложни 12 вериткала.

От града Скопие има маршрут, дълъг 16- 20 по билото към каньона.

Гледките отвсякъде са буквално страхотни- както страховити, така и респектиращи. За да почувствате мястото, не е необходимо непременно да сте любител на екстремните спортове. Спокойствието е навсякъде край езерото!

Има чудесно заведение още в началото на маршрута, на което може да се отбиете за по кафе или да похапнете нещо по-солидно.

Тук може да се сдобиете със сувенир, картичка, да снимате красотата около вас или да тръгнете по пътеката, издълбана в скалата.

През деня, разбира се!

Може да наемете лодка и да усетите каньона като се движите по водата. Те стигат до пещерата „Врело“, където ще ви изчакат да я разгледате и върнат обратно.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment