Мадара

Dea/ октомври 22, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Тази „порта“ е почти в началото на екопътеката в резервата. От нея се открива най-красивата горска част на маршрут а- към сухия водопад, няколко пещери и нагоре към крепостта. Дължината й е 4 км, тръгва вляво от хижата „Мадарски конник“ в посока платото. Красива е през всеки сезон! Препоръчвам я дори студена зима, защото в гората е завет -невероятно красиво и уютно.

Мъховете са „тапицирали“ по този начин много от горския декор и ще ви накарат да се почувствате като приказка от друга епоха.

А това е пазителят пред „Темната дупка“ една изключително интересна пещера на две нива. допреди години се излизаше от втория й етаж на нещо като тераса, с парапет, но това вече е разрушено. Вътре има и „обърнати“ огледала – на тавана на пещерата. Снимката е от отсрещната пещера, след като пътеката прави голям завой покрай Сухия водопад.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment