Накъде в почивните дни?

Dea/ октомври 29, 2019/ Пътешествия/ 0 comments


 Трите Каи

 Маршрутът

Ето две предварителни идеи за зареждане сред природата, в зависимост от това дали сте близо до Варна или до Пловдив. Морското е еднодневно, планинското – с преспиване в прегръдката на Родопа. И така:

Варненският клуб за пешеходен туризъм „Нови Хоризонти” организира тази неделя маршрут до „Трите Каи“ край с. Билка /до яз. Цонево и Чудните скали/. Поводът е, че отскоро маршрутът вече е маркиран – от тях!  Затова и ще го представят на всички ентусиазирани да го преминат. Той е подходящ и за тренирани хора, и за деца, като според възможностите на хората, ще бъдат разделени по темпо на групи.

Все още времето е с нас и разходката сред прекрасната есенна природа на Източна Стара планина ще бъде зареждащо преживяване.
ТРЪГВАНЕ: На 03.11.2019г. / неделя/. Сборен пункт – в 8:00 ч. пред Катедралата във Варна. Всеки, който разполага с кола, може да вземе в неговата хора без превоз. След окомплектоване по колите, в 8:15 ч. е тръгването към село Билка. Пристигане – в 9:45. Онези, които ще пристигнат направо в селото, срещата е в с.Билка в същия час – 9:45.

ВРЪЩАНЕ: Късен следобед.

02-03.11.2019 – Златната есен, видяна от хижа „Академик“

Есенните Родопи в края на летния туристически сезон. Към хижа „Академик“ (бивша „Родопски партизани“), която се намира над село Храбрино. Тя разполага със стаи с по 2 и 3 легла, като цената на нощувката е 15 лв.

В неделната утрин, планирате от Асеновградското туристическо дружество „Устремени“ ще направят кратък преход до местност „Тиклата“, от където се откирват панорамни гледки към каньона на река „Тъмръшка“ и към град Пловдив.

За резервации и въпроси: 0899 887 632 – Симеон Димов

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment