Сицилия

Dea/ октомври 29, 2018/ Пътешествия/ 0 comments

Едно от най-романтичните дестинации – най-южният италиански остров СИЦИЛИЯ!

Видяно в едно от заведенията в стария град.

Таормина може да бъде запомнена и така…Няма такава тишина и безкрайност, спокойствие и уют. Дори да е само привидно е нещото, което кара туристите да се връщат пак и пак, а онези, които още не са били – да мечтаят да го видят! Многообразие и напластяване – на дух и култура, естетика и финес.

Любителите на фотографията буквално мога да станат кривогледи от всичко, което биха искали да запечатат камерите им. Катедрали, статуи, фонтани, цветова феерия на дървета и храсти, които играят палаво със слънчевите лъчи на воля. Улични музиканти, полуприпаднали в жегата, но „на пост“ в централната част, безгрижни туристи в търсене на джелато /сладолед/, каноли /сицилиански десерт/ или пък трикракия символ на Сицилия – като сувенир за спомен.

Всичко те подканя да искаш да се върнеш пак…

Е, сенките не са много из сицилианските градчета, но…изгревите и залезите – безценни!

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment