11 ноември и Свети Мина

Dea/ ноември 11, 2018/ Пътешествия/ 1 comments

Има един манастир край София, където се събират много миряни, не само на днешния празничен ден – Обрадовският,  а днес той има храмов празник – 11 ноември, Свети Мина.

За там може да се отправите и ако нямате личен транспорт –  вляво от Лъвов мост тръгват през 15 минути маршрутки, на цената на градския транспорти ви оставят пред вратите на манастира. Мястото има голяма цветна градина, притежава и уникална икона на светеца, каквато другаде не може да бъде видяна. На нея Свети Мина не е изобразен както каноничната църква го прави – беловлас и на кон, а като млад воин в цял ръст– така, както се е появил самият той в съновидение.

Казват, че ако се молите пред нея, се случват чудеса! Денят все още е пред вас, побързайте!

Свети Мина – покровител на семейството, пазител на здравето. И още:

на сираците и бездомните, на народните лечители, знахари, войни и на хората, поели на дълъг път, закриля и жените помага им да заченат, скрепява разклатените бракове. Днес празнуват имен ден и Виктор, Виктория, Минчо и Минка.

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

1 Comment

  1. When I originally commented I appear to have
    clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I recieve 4
    emails with the same comment. There has to be a
    way you are able to remove me from that service? Thanks!

Leave a Comment