Къщи за гости до Историческия парк

Dea/ март 19, 2019/ Разни/ 0 comments

Историческия парк край Варна – в с. Неофит Рилски /на ок. 40 км от Варна/ ще бъде отворен за посетители в края на юни. Но ако имате път натам и сте любопитни как върви подготовката му, може да го направите, дори и да решите да се „потопите“ в миналото. Това е възможно да се случи, без да ви липсват удобствата на съвременния живот, защото къщите за гости /те са три на брой и са във Възрожденски стил/ са вече готови и очакват първите си гости.

Кухнята може да събере и повече хора, но за нощувка ще останат до четирима!

Да се почувстваш уютно в дома на предците ни. Но с всички удобства, на които сме свикнали! Разбира се, че е възможно. Цената засега на 1 къща за нощувка е 100 лв. След откриването на Историческия парк, ще бъде малко по-висока.

Мястото досега беше познато само с Неолитното селище, чиято възстановка е направена в една от къщите в селото.

След откриването на новият обект обаче, инициаторите – Ивелин Михайлов и екипа му, очакват хиляди български и чужди туристи да посетят парка, за да видят в умален вид и на едно място събраната история на българските земи с по-значимите й сгради, пръснати из цялата страна. С откриването на Историческия парк ще бъде поставено началото на изграждането на мащабния обект. Грандиозното съоръжение ще се развива и разширява през годините, като ще има и Конна база, кафене и ресторант, където ще се спази определена линия – керамични съдове и ястия, характерни за епохата на Средновековието. Все още има възможност хората да си купят и акции от обекта, които да им носят определена доходност в годините. По този начин те ще добринесат и за по-бързото развитие на Историческия парк.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment