Лувъра гостува в Преслав

Dea/ октомври 31, 2018/ Разни/ 0 comments

„От Лувъра до Преслав. Изкуството на Византия“  е изложба, която все още може да видите, ако сте пропуснали – до 5 ноември, в Археологическия музей във Велики Преслав. В нея са включени шедьоври на византийското приложно изкуството в периода от IX – XIV век.Тя е организирана от Министерството на културата – Република България, музей „Лувър“, Франция и АМ „Велики Преслав“.

Медальони от злато и клетъчен емайл, белоглинени плочки, сребърни гривни, икона от слонова кост и кръст енколпион с кирилски текст открит по българските земи.

Куратор на изложбата е Jean-Baptiste Clais.

 

 

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment