Резюме вместо книга?!

Dea/ май 12, 2019/ Книги, Разни/ 0 comments

Нова пазарна ниша запълва електронната книгоиндустрия и това е да си вземеш резюме, ако нямаш време/сили/капацитет/желание да отделиш време за цялата книга. Какво мислите?

„Вместо да четете една книга 10 часа, може да си спестите доста време, като вземете най-важната информация от нея, предлагана в резюмета. Дори книгата да не ви е от голяма полза, ще сте инвестирали 30 минути, а не 10 часа, за да разберете това“, обяснява философията си Светослав Тодоров, който е създател на проекта.

Стартът е даден през лятото на миналата година с резюмета на 30 книги на бизнес тематиката и за личностно израстване. Сега за абонамент и продажба са налични 82 заглавия, а целта е обновяване с по десетина нови на месец. Ще има и безплатни резюмета, като идеята е на всеки 10 нови книги резюмето за една да е достъпно за всеки посетител на сайта.

На кои книги да се правят резюмета решават четирима души, като преглеждат и чуждите класации. Книгите купуват в електронен вариант от Amazon. Двама четат оригиналните издания и изготвят резюметата, а професионалист ги озвучава за аудиоварианта.

„Всяко резюме съдържа обща информация за книгата и автора, както и синтезирана информация от главната тема. Целта голяма част от важната информация да я има, за да е полезна“, обяснява Светослав.

Първоначалната им инвестиция е 6000 лв. собствени средства – за набавянето на книги, хонорари и реклама. Месечният абонамент за сайта е 20 лв., а годишният – 120 лв.
„Засега имаме 68 абонати – главно мениджъри на фирми, делови хора, които искат да научат най-важното за кратко време. Още не сме започнали да печелим, но до няколко месеца се надяваме да се случи“, казва Светослав Тодоров.

Резюмето не е заместител на оригиналната книга. Просто пести време. Екипът е ориентиран към младите, които четат все по-малко и повече ползват мобилните приложения на смарт телефоните. Затова и подготвят анимирани варианти за визуализация на безплатните резюмета с цел реклама. Имат амбицията да стъпят и на румънския пазар, а после и на гръцкия.

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment