С колело в града? Защо не!

Dea/ октомври 12, 2021/ Разни/ 0 comments

За някои /визирам мен и съмишленици/ колелото не е просто вещ, а начин на живот. Свободата, която то дава е незаменима. Като прибавим и факта, че във Варна придвижването с колело е бързо и лесно – както край оживените булеварди, така и край морето, предимствата са безспорни. С колело за минути стигаме до всяка точка, без да мислим за паркиране, платени зони и т.н. Затова инициативата на Теодоси Бялков „Открий колелото” е много навременна. За всички онези, които още не са отрили/преоткрили тази възможност.

Единственият недостатък на тази идилия са дъждовните дни. Но за щастие, във Варна те са сравнително кратки и обикновено дъждовните облаци биват „избутани” в морето. Затова и обичам родния си град. Тук, за разлика от някои терасирани градове като Велико Търново, напр. можем да караме колела на воля. И буквално навсякъде.

А за мен колелото вече забелязвам, че става фетиш. Откакто имам колело все се заглеждам и си купувам тениски с колелета, открояват ми се покривки и чаши с принтирани колела и др. детайли, които ме карат за се усмихвам и прибавят настроение във всеки мрачен /като днешния/ ден.

Конкурсът “Открий колелото” е в 3 категории: детска рисунка, картина и снимка. Повече за него вижте тук: https://findthebike.eu/

Ето и моите вариации, с които участвам. П.С.: рисувани са много преди да бъде обявен конкурса…

Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

Leave a Comment