Куполните къщи в Странджа

Dea/ април 25, 2019/ Духовно развитие/ 1 comments

Правилно прочетохте – има куполни къщи в Странджа и то изцяло българско производство. Майстори ги Деян Петров, там на място – в Слънчево Пънчево. Така се нарича екоселището до близкото странджанско село Пънчево. От няколко години там са се установили няколко души със сходно мислене за живота – предимно екологично, които са купили земя и живеят заедно. Засега постоянно там е само Деян с неговите кучета, котки, коне и пчели. Другите идват кой когато има време, защото са с различна заетост и ангажименти. Общото между тях е начинът на мислене – да са по-близко до природата и оттук нататък да прекарват повече време сред нея – нещо, което в жилищните блокове тотално липсва. На ограденото пространство някои имат оставени каравани, в които остават понякога, други могат да опънат и палатки. В бъдеще хората, които са създали това пространство имат намерение да направят и обучителен център по пчеларство за деца и големи, да развиват и други „зелени“ идеи.

Това е една от петте изградени куполни къщи до момента – и те са различни

Тази е с диаметър 7 метра. Факт е, че човек възстановява силите си много по-бързо, ако престои /преспи/ в къща с такава форма, отколкото в коя да е друга!

Има и външен басейн!


Поглед отвътре – като към звездния небосвод

В кръглото обширно пространство има място за всичко! Кътовете си „съжителстват“ без да си пречат. В една такава къща има пространство за всичко.
А тук е мястото за палатките! Много е дзен, нали?
Беседката е място за срещи – на по чаша чай, кафе, вино или сладки приказки
Символите са навсякъде
Share this Post

About Dea

Живея на морето и мисля като Хемингуей. Карам колело, вместо кола и обичам природата - да й се наслаждавам. Перфектна е без нашата намеса! А където се налага, нека бъде за подобрението й - така смятам. Обичам да пътувам, защото тогава се "разширявам". Сетивата ми се обострят, а срещите ми с хора и ситуации никак не са случайни... Обичам и да чета, и да преживявам. Понякога пътувам и така! Чрез другите и техните истории. Защото всички сме свързани по един или друг начин, а чуждите емоции нерядко са и наши. Да се наслаждаваме заедно на пътуването си през живота - пъстър е!

1 Comment

  1. Its not my first time to go to see this site, i am visiting this web page dailly and get fastidious
    facts from here daily.

Leave a Comment